€ 0.00

Vragen & Antwoorden ? Partystuff.be

I.v.m. Breekstaafjes / Glowsticks

Wat is een glowstick of breekstaafje nu eigenlijk?
Een plastic tube met daarin 2 vloeistoffen die, wanneer ze met mekaar in contact komen, chemische luminescentie veroorzaken. Die reactie is verantwoordelijk voor de lichtgloed. Deze chemische reactie komt ook in de natuur voor, bvb bij de vuurvlieg.

Zijn glowsticks veilig?
Ja, glowsticks zijn een veilige lichtbron. Ze zijn niet irriterend, corrosief of giftig en zijn ook niet brandbaar. Ze zijn niet schadelijker dan andere kleine stukjes van plastic, maar vanwege de mogelijkheid dat kleine breekstaafjes ingeslikt kunnen worden, raden wij ze af voor kinderen onder de 6 jaar. Het is natuurlijk ook af te raden om glowsticks in je mond te nemen. Het blijven natuurlijk chemicaliën en daarvoor zijn ze zeker niet bedoeld. Indien u de vloeistof toch in de mond of op het lichaam krijgt, raden wij u in ieder geval aan om goed met water te spoelen

Hoe lang kan je glowsticks bewaren?
Je kan ze ongeveer 2 jaar bewaren. Nadien begint de kwaliteit van de lichtgloed te minderen in intensiteit. Het is wel belangrijk dat u de glowsticks in hun folie bewaard tot ze gebruikt worden. Sticks die niet in een alu- of plastic folie zitten vervallen veel sneller.

Hoe activeer je een glowstick?
De gloed wordt veroorzaakt door een chemische reactie die veroorzaakt wordt door het samenvloeien van 2 vloeistoffen. Eén van de 2 vloeistoffen zit in een kleine capsule binnen in de andere vloeistof. Door de glowstick te buigen, breek je die kleine interne capsule en lopen de 2 vloeistoffen samen. Om een optimaal resultaat te bekomen is het goed om de stick nog even te schudden, zodat de vermenging van de vloeistoffen optimaal is.

Hoe lang blijft een glowstick gloeien?
Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van glowsticks die je koopt. Sommige leveranciers bieden goedkope breekstaafjes aan die reeds na 2 a 3 uur uitgewerkt zijn. Ook de glow van deze sticks is minder intens. De door Partystuff aangeboden glowsticks hebben een gemiddelde glowduur van 8 tot 12 uur. Grotere glowsticks, met een groter volume aan vloeistof gaan langer mee dan kleine glowsticks met weinig vloeistof.

Wordt een glowstick warm?
Neen, het is niet zoals bij bvb 2 componenten lijm dat glowsticks warm worden wanneer de componenten (chemische vloeistoffen) zich mengen. De omgevingstemperatuur heeft wel invloed op de lichtgloed. Wanneer u een glowstick in de ijskast plaatst zal er nog nauwelijks een chemische reactie zijn en is er dus ook geen gloed meer. Wanneer u de glowstick op een warme plaats gebruikt is de lichtgloed des te intenser. Bij hogere temperaturen is de chemische reactie intenser, waardoor de glowstick wel sneller is uitgewerkt.

Kan je een glowstick af zetten?
Neen. Wanneer je een glowstick activeert, dan blijft hij gloeien tot de luminescente vloeistof is uitgewerkt. Wanneer de gloed na een 8 a 12-tal uur is uitgewerkt kan je de glowstick ook geen 2e keer meer gebruiken.

Zijn glowsticks bestand tegen water of vocht?
Ja, glowstiks zijn waterproof en worden zelfs onderwater gebruikt voor de duiksport.

I.v.m. LED lichtjes / Blinkertjes

Wat is de levensduur van deze lichtjes?
Deze lichtjes werken bijna allemaal met LED’s en zoals u waarschijnlijk wel weet

Kunnen de batterijen gemakkelijk vervangen worden?
Ja, eens de batterijen leeg zijn is het bij deze lampjes of blinkertjes zeer makkelijk om de batterijen te vervangen. Bijna alle lichtjes werken op knoop- of horlogebatterijen die in elk grootwarenhuis of detailhandel verkrijgbaar zijn. Eens nieuwe batterijen geplaatst gaat uw lichtje weer voor lange tijd mee. De levensduur van de batterij is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van die batterij, maar ook van de kleur van de LED’s. Sommige kleuren, zoals rood en groen verbruiken normaal niet erg veel stroom. Blauwe LED’s daarentegen verbruiken meer dan andere kleuren.

Zijn deze lichtjes veilig?
Ja, het gaat natuurlijk om laagstroom. Elektrisch zijn ze dus veilig. Neen, als het gaat om kleine kinderen onder de 5 jaar. Het gaat tenslotte om kleine onderdelen en kleine kinderen stoppen dat wel eens in hun mond, met alle gevolgen van dien.

Zijn deze lichtjes waterproof?
Neen. Ze zijn niet geschikt om in een natte omgeving te functioneren.

I.v.m. Cool neon wire of dance wire

Hoe werkt cool neon draad?
Het is eigenlijk gewoon een koper elektriciteitsdraad met een fosfor laag op de buitenkant aangebracht. Over die fosforlaag zit een transparante pvc mantel om de draad te beschermen. Rondom zit nog een fijne draad gewikkeld. Kathode/anode, waarbij een spanning met zeer lage stroom over de draden gestuurd wordt. Door die spanning door het fosfor te sturen gaat dit laatste oplichten. Dit heet elektronluminescentie.

Is cool neon draad veilig?
Jazeker. Het gaat tenslotte over zeer kleine stroompjes, veroorzaakt door batterijen. Elektrisch is het dus veilig. Vanwege de fosfor laag is het echter niet aan te raden om kleine kinderen, jonger dan 5 met een cool neon draad te laten spelen. Zij zouden er op kunnen bijten en zo de pvc beschermmantel stukbijten, waardoor ze wat fosfor laag kunnen binnenkrijgen.

Is cool neon een opvallend effect?
Het is helder genoeg om in het donker te zien vanaf een afstand van ongeveer 120 meter.

Wordt de cool neon draad warm?
Zoals de naam doet vermoeden blijft de draad gewoon koud wanneer hij licht geeft.

Is cool neon waterproof?
Ja en neen. De draad zelf is waterproof, want hij zit helemaal in een pvc mantel. Het kleine elektronische sturing waar ook de batterijen inzitten is echter niet water proof.

Hoe lang blijft het werken?
Cool neon draad heeft een halveringstijd wat betreft lichtintensiteit. Dat wil zeggen dat met het ouder worden de lichtintensiteit stilaan afneemt. Stilaan is de juiste uitdrukking, want de lichtsterkte is pas na 3000 uren gebruik maar de helft zo sterk meer dan wanneer de draad nieuw was.

Zijn de batterijen gemakkelijk te vervangen?
Ja. De batterijen in onze toestellen zijn gemakkelijk te vervangen en courant verkrijgbaar in de handel.

Is Cool neon draad flexibel?
Ja. Het is even flexibel en plooibaar dan gewone dunne elektriciteitsdraad. Dat wil zeggen dat je het bijna overal kan ombinden.

Mijn cool neon is te lang, kan ik hem inkorten?
Ja. Je kan de draad gewoon op de lengte knippen die jij wil. Let dan wel op dat u het beschermigskapje dat op het einde van de draad zit, verplaatst naar het nieuwe einde

Hoe gebruik je de cool neon draad?
Simpel. Er zit een kleine bediening bij met een op/aan schakelaar. Sommige types gaan flikkeren en anderen blijven gewoon continu aan staan. Je kan de cool neon wire voor zeer veel toepassingen gebruiken. Als lichtgevende veters, omwonden over je armen of benen. Verweven in een kledingstuk of accesoire. Om een speciaal effect te creëren in je auto, fiets, moto, etc. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het aankleden met een lichtgevende cool neon draad.Geluid- en lichtapparatuur

Garantie.
Tenzij anders vermeld is de garantie op onze toestellen uit het gamma Geluid en Disco Lights één jaar. (dit geldt niet voor verbruiksgoederen zoals lampen, kabels, etc).
De factuur is geldig als aankoop- en garantiebewijs. Om een toestel in garantie te laten herstellen, moet u een kopie van de factuur toevoegen aan uw toestel. De geldigheid van de garantie is dus één jaar op de factuurdatum.
De garantie is enkel geldig wanneer het apparaat correct gebruikt werd. Wanneer bij onze hersteldienst wordt vastgesteld dat het apparaat onderhevig is geweest aan omstandigheden waar het niet voor bedoeld is (bvb hoge elektriciteitspieken, beschadigingen die niet eigen zijn aan het gebruik van het toestel, etc) dan vervalt de garantie. De klant wordt hiervan dan door ons op de hoogte gebracht.
Om een toestel te laten herstellen dient u het op te sturen naar : Partystuff – Astridlaan 13, 2400 Mol (België). Zorg er voor dat het toestel voldoende goed ingepakt is om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen. Partystuff is niet verantwoordelijk voor beschadigingen die opgelopen zijn tijdens/door transport tot bij ons. Wij raden u dan ook aan om de goederen te verzenden in de originele verpakking. U mag de goederen ook zelf bij ons binnen brengen (dit na afspraak via +32(0)498.57.32.97). Gelieve samen met de kopie van uw factuur ook een nota mee te sturen waarin u verklaart in welke mate het toestel niet meer functioneert of wat de door u vastgestelde gebreken zijn. Wanneer het adres op uw factuur niet meer uw huidige adres is dient u ook het nieuwe adres door te geven, zodat wij de goederen terugsturen naar het correcte adres.
De transportkosten om het toestel na herstelling terug te sturen tot bij u, zijn steeds ten laste van de klant. Deze kosten zijn afhankelijk van het gewicht. Alvorens Partystuff uw goederen terugstuurt, zullen wij u op de hoogte brengen van die transportkosten. U kan er ook voor opteren om uw goederen zelf te komen ophalen (na afspraak). In dit geval vervallen de transportkosten.

Nieuw
Promoties

Ballonnen
Bar-ware
Bierviltjes
Cosmetica
Disco Lights
E-Motion
Feestartikelen
Flash
Fun Stuff
Geluid
Glow
Halloween
Polsbandjes
Publiciteit
Tattoos
Zonnebrillen
Textiel